IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прецизно изработени фалшиви банкноти от 50 лв. заливат страната

14:56 | 14.09.04 г.
Автор - снимка
Създател
Прецизно изработени фалшиви банкноти от 50 лв. заливат страната
В Националния център за анализ на неистински банкноти и монети на Българската народна банка е регистриран нов тип фалшификат на банкнотата от 50 лева, емисия 1999 г. на БНБ, съобщиха от националната банка.

При регистрираните нови фалшификати на банкнотата от купюр 50 лева са имитирани основни защитни елементи, които се проверяват най-вече от гражданите, като: воден знак, осигурителната нишка и холограмна лента, в която при фалшификата липсват преминаващите и проблясващи в целия спектър цветове, както и ефектът на пулсиране на числото “50”.

Фалшификатите са отпечатани на хартия, различна от оригиналната банкнотна хартия. Липсва усещането за релефност в определени изображения от лицевата страна на банкнотата.

В случай на съмнение в истинността на банкнотите, за които се смята, че са или е възможно да са фалшиви, се обръщайте за проверка към касиери от търговските банки и регионалните касови служби на БНБ, съветват от финансовата институция.

Още банки и пари
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още